2008

De flesta  bloggarna gör nu en årsresumé på året 2008, jag tänkte göra något liknande, får se vad jag kommer ihåg bara från året....

- Jag var med på Malin och Steans bröllop den 5 januari
- Firade två års dag med Daniel. 28 februari.
- Jag köpte min Canon 350D ♥
- Jag praktiserade tre veckor på Bokia i Kungälv
- Jag firade min 18 års dag i Kungälv med Daniel och hans Familj
- Min första utgång blev i Kungälv
- Jag var på kryssning med Kajsa i November och träffade självaste Blondinbella.
- Jag började min praktik för trean på Bokia i Kista som jag är på varje torsdag och fredag.
- Började racer läsa böcker, hur många det blev har jag ingen aning om.
- Fick hoppa in som extra jobbare två dagar i sommras och sex dagar nu runt jul på bokia i Kista.
- Jag blev VD för ett företag som vi startade i skolan som ingår i kursen Ung företagsamhet. Företaget heter Happy-feet UF och vi säljer doftsulor
- Jag började träna på SATS med Madeleine
- Jag flyttade äntligen ifrån Norrbacka med pappa, alltså från den lägenheten jag alltid bott i till en ny lägenhet mera i centrala Märsta, det var skönt
- Jag fick kontakt lite smått i slutet med två av mina kusiner, vilket alltid är roligt.


Kommer nog inte på något annat lite större som har hänt nu under 2008, men om jag kommer på något mera så fyller jag på listan =)
2008-12-31 @ 14:53:26 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


nyårsafton

Idag ska jag, Daniel och Rickard iväg till Torslanda där Madde och Bastis bor och fira in det nya året. Vi kommer nog bli det gamla vanliga gänget från Daniels och Rickards gamla klass. Just nu ligger Daniel och sover här brevid mig, hur han nu kan göra det när det smäller utanför eftersom folk inte vet när klockan är 00.00 och tror att det är nu. Men jag ska låta honom sova ett tag till i alla fall, sen ska vi äta och gå ner till maxi en snabbis för att köpa lite saker. Sen är det bara att börja ixa sig inför ikväll =)

Hoppas det blir skoj, och att ni andra också får en bra nyårsafton
2008-12-31 @ 13:29:17 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mina små försök till att bli en bra fotograf: levande ljus


Foto: Jag

Tänkte att min blogg ser helt tom ut på bilder om man kollar på de senaste inläggen, men här är en bild på levande ljus som jag tog för ett tag sedan =)
2008-12-31 @ 00:23:24 Permalink Små försök till att bli en bra fotograf Kommentarer (0) Trackbacks ()


nej, bra blev det inte i alla fall

Blev klar med manikyren för ett tag sedan, och jag säger bara en sak. Det är nog inget jag kommer göra om. Så det känns lite sugit att ha lagt ut 180 kr nu på ett manikyr kit som jag inte kan hantera, men tror det blir som så att jag kommer använda dem var för sig senare istället. Kan ju måla vita toppar på naglarna utan det rosa under. Och ett multilack är altid bra att ha när man målar naglarna i någon färg så de inte färgar av sig på nageln, som mitt lime gröna gör.

Nej nästa gång jag gör något sånt här blir på salong och då blir det nog även en akryl förlängning på salong.
2008-12-30 @ 22:03:32 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


fransk manikyr

Sitter här brevid Daniel vid hans skrivbord och försöker måla fransk manikyr som jag köpte igår för mitt present kort som jag fick på kicks av mormor, men det går inte så bra. Allt gick bra tills jag skulle lägga på de vita topparna, på tre av fem naglar så losnade den rosa färgen när jag skulle ta bort mallarna från nageln, så dem måste jag göra om senare, typiskt. Sen får jag väl ta och vänta lite längre med den högra handen nu då så det inte händer samma sak där  =)
2008-12-30 @ 18:54:22 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


fortfarande på tåget

Men nu är det inte långt kvar tills jag är framme i Göteborg i alla fall. Är någonstans mellan hallsberg och Göteborg i alla fall, men om ca 30 minuter är vi nog framme, om det inte har blivit massa förseningar för alla gånger som vi har stannat upp.
Här där jag är nu i alla fall är det tjock dimma och man ser knappt ut. Innan Hallsberg var det sol och alla träd var vita av frost, hade nästan lust att be någon av personalen stanna tåget så jag kunde få ta en bild, skämt och sido, det var vackert i alla fall =)
2008-12-28 @ 14:48:00 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


På SJ tåget

Nu sitter jag här på tåget mot Göteborg. Fick ju en första klass biljett när jag bokade det var nämligen bara fyra kronor i skillnad mellan första klass och andra klass, så jag har i alla fall gratis internet nu under mina tre timmar på tåget, vilket känns skönt. Då kan jag döda lite tid genom att läsa bloggar och prata med folk över msn på resan.

Jag hoppas resan går riktigt fort, för jag saknar min Daniel...
2008-12-28 @ 12:34:43 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Packning

Har just packat klart allt nu inför imorgon, det som saknar är väl tandborste och lite sådant som behövs imorgon på morgonen innan jag åker iväg.
Daniel gillar dock inte min packning, han sa åt mig att jag får högst ha med mig en väska, då skrattade jag åt honom, jag är uppe i fem väskor nu, men då är dator och kamera väskan inräknad där också, och jag kommer lägga kamera väskan i datorn väskan, så det blir ju faktist bara fyra väskor att bära på. Men Daniel hotar i alla fall med att han inte ska hjälpa till och bära imorgon när jag ska gå av tåget i Götenborg, jag hoppas verkligen att han hjälper till, för att förutom dessa fyra väskor har jag en stor IKEA påse också med julklappar... suck hoppas jag kommer på tåget !
2008-12-27 @ 22:22:54 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


bokia bokia bokia....

Står på jobbet idag igen, sista dagen innan långledighet i två veckor, sedan börjar skolan och praktiken ännu en gång. Skönt att det är mindre än ett halv år kvar nu tills studenten.

Idag är det riktigt lugnt i butiken, vilket både är skönt och otroligt tråkigt. Det finns inte heller något annat att göra så man sitter mest oh snackar skit med de andra extra arbetarna, eftersom ingen av de heltids anställda är här idag.

Imorgon åker jag äntligen, 12.10 går tåget från stockholm cental och kvart över tre är jag framme i Göteborg. Enligt Daniel har hans säng blivit mycket skönare och mjukare efter ett han fick en bäddmadrass i julklapp, så det får vi hoppas, då hans säng innan var hård och jag fick alltid ont i ryggen, men nu är det förhoppningsivs över. Sen har han fått ett dubbelsängs täcke, så jag kommer ligga och svettas som en kossa om nätterna.
2008-12-27 @ 15:39:29 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


På jobbet

Har nyss haft lunch, åt med Kajsa som kom hit så vi kunde byta julklappar, hon fick en kryssning av mig samt två nyckelringar, en bästa vän nyckelring och en med ett gordhuvud (lång historia) så när hon saknar mig har hon två fina nykelringar som förknippas med mig. Av henne fick jag en necessär med massa små resekit saker, mycket behövligt när jag reser så ofta till Göteborg fram och tillbaka. Men tydligen kommer det mera, för den presenten hon egentligen hade köpt till mig så saknades det grejer. Nu när hon säger så blir jag bara ännu mera nyfiken på vad hon hittat på, men det skulle bli en välkommen hem present sen istället när vi ses nästa år i Januari.

fattig blev jag i dag också när jag köpte lite saker, bland annat köpte jag stora fotoboken, så nu ska jag råplugga fotografi så jag blir grym på detta =D Sen så var inte maten speciellt billig heller. Och jag kunde ju inte motstå det snygga linnet från cubus när vi var där inne och kollade en snabbis, och 69 kr är inte så farligt mycket heller. (försöker jag intala mig själv i alla fall)

Nu står jag här i kassan igen och det är väldigt dött, förutom när små barnen kommer och frågar konsiga frågor och håller på och larvar runt här inne som om det vore en lekstuga, suck...

Ska väl underhålla mig med något annat nu istället....

2008-12-26 @ 16:33:12 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


dålig dag på jobbet

Denna dag har ju inte direkt börjat något bra. Kom till jobbet vid tio eftersom jag trodde att jag började då, Agneta ser då väldigt chockad ut över att få se mig, och vi kollar schemat och kom fram till att jag börjar klockan 12, jaha kul, då är det bara att sitta och vänta. Men jag kom på att jag har en timmas praktik att ta igen så klockan elva gick jag ut i butiken. Då började jag må sjukt illa och så, (mer kanske vi inte behöver gå in på)

Tyvärr kan ingen hoppa in istället för mig, men jag känner mig redan mycket bättre..
2008-12-26 @ 12:03:24 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Juldagen

Jag kom nyss hem från mormor där vi har firat jul idag, riktigt mysigt var det.
Jag har sett att många har bloggat om sina julklappar, men jag har då inte så mycket att visa, det enda jag riktigt önskade mig var en kamera väska, och den fick jag, sen fick jag pengar och present kort, så på måndag ska jag och Daniel ut och handla i Göteborg =) Måste hitta något fint till nyår också =) Plus att jag och Daniel ska kolla efter pengar rör =)

Nej, snart måste jag faktist släcka här inne och sova, imorgon ska jag jobba igen, 10-19
2008-12-25 @ 22:33:27 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Julafton

God jul gott folk....

Iår är det den första julen någonsin som jag inte kommer göra ett piss på julafton. Idag ska jag bara sitta hemma och inte göra något alls, kanske tittar på kalle eller nått senare idag men det är väl det i så fall..
Iår är det även första året på tre år som jag inte är med Daniel på julafton också, vilket inte känns så där jätte bra, men jag år helt enkelt överleva och ha mini jul med honom på söndag när jag kommer ner, längtar sjukt mycket.

jag har väl inte så mycket mera att skriva nu då.... Hörs senare
2008-12-24 @ 12:36:57 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag

Nu var det sista lediga dagen igen innan det är dags för jobb imorgon mellan 10-18. 
Jag vilade ut riktigt ordentligt imorse, gick inte upp förens klockan var halv ett, sen så pratade jag lite med Sandra på msn och vi bestämde oss för att dra upp till Eurostop för att byta lite underkläder och Sandra skulle handla mossa till sin kära mor.  Sara hängde också på då hon skulle handla hem lite annat hon också. Jag försökte också hitta någon julklappt till Kajsa, vilket inte var det lättaste, men jag hittade en liten liten grej, får nog ta och kolla vidare på lunchen imorgon i kista galleria.

Snart ska jag äta fiskgratäng och sen vet jag faktist inte vad jag ska göra, kanske sitta och hoppas på att det snart är söndag? Så jag kan få åka till Daniel?


Lite kloka ord här på slutet också...
2008-12-22 @ 18:10:46 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mina små försök till att bli en bra fotograf: Stockholm


foto: Jag

Jag vet att jag sa att jag skulle publisera bilden efter jag varit och handlat, men när jag kom hem så somnade jag i sängen i två timmar, sen krånglade mitt internet, men nu kommer bilden upp i alla fall. Jag tycker väldigt mycket om dessa bilder som jag tog under denna kväll, många blev lika dana men denna är min favorit. Det som ser så utsträckt ut är alltså tunnelbana tåget som åker mellan gamla stan och slussen.
Stockholm är allt bra vackert ibland.
2008-12-21 @ 21:49:56 Permalink Små försök till att bli en bra fotograf Kommentarer (1) Trackbacks ()


Handla mat

Nu gott folk ska jag och pappa strax åka och handla, inte ens på min lediga dag får jag vara fri från affärer. Men mat behvös ju och pappa är inte den bästa på att handla mat själv, så jag får följa med =) Dock är det rätt skönt att få komma ut ett tag också, annars skulle jag säkert suttit här hela dagen framför datorn.

När jag kommer hem så ska ni få se en riktigt snygg bild som jag tog i torsdags innan konserten ut på stockholm från slussen =)
2008-12-21 @ 14:08:50 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det är inte alla....

.... som får vara med i Itchy Daze blogg bara så där =D

(bild från deras konsert i torsdags på Stampen)
2008-12-21 @ 13:32:15 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det är ljust ute!

Jag vaknade inte allt för länge sedan, och kollade ut genom persiennerna lite smått när de var ner dragna, jag trodde allvarligt att det var snö ute, då det var väldigt ljust. Men jag kom senare på att jag har ju jobbat nu två dagar i rad och har knappt sett ljuset. När jag dragit till jobbet har det varit mörkt då det varit morgon eller så har det varit mörkt för att det har varit mulet, och när jag slutat vid 22 dessa kvällar så har det självklart varit kolsvart, det kändes faktist riktigt bra med lite ljus i livet för en stund =)
2008-12-21 @ 11:48:49 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nyår

Ja, nu är planerna för nyår klara, för en gång skull så har min pojkvän planerat något i tid och inte en timma innan 12 slaget. Nej men skämt och sido, han brukar inte vara den personen som planerar något i tid, vilket jag är, så jag brukar hjälpa till och planera sakerna. Han kanske har lärt sig av mig nu efter tre år...  Haha

Planerna för nyår är i alla fall att ännu ett år vara hos Madde och Bastis borta i Torslanda (Göteborg). Vi var där förra året och det var lika trevligt som vanligt, så vi hoppas på ännu ett trevligt nyår hos dem. Skoj också att få träffa alla igen då jag sist såg dem på Daniels och Bastis student i juni, så det ska bli skoj. Och ännu roligare att få träffa Tabbie igen som har flyttat till grannlandet Norge och börjat jobba där.

Nu är det bara att leta fram party blåsan och gott vin sen så är hela nyåret planerat. Det kännes mycket bra =)

En liten bild på en del av pojkarna från förra året, och ja, Sten har rosa hår, och ja igen när han var hemma hos mig mormor såg han ut så. Och hon pratar fortfarande om det... Haha
2008-12-16 @ 22:50:37 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sjuk?

Min näsa har runnit som en vattenkran hela dagen, undrar om det är en förkylning på gång? Det hoppas jag verkligen inte eftersom jag ska jobba massa nu.

vecka 51
Fredag 13-22
Lördag 13-22

vecka 52
Tisdag  10-18
Fredag 12 - 20
Lördag 10 - 19

Och på söndagen där vecka 52 åker jag äntligen ner till Göteborg... Jag får verkligen inte bli sjuk! jag behöver pengarna
2008-12-15 @ 20:49:11 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mina små försök till att bli en bra fotograf: Levande ljus


Foto: Jag

En till bild från de bilderna jag tog igår
2008-12-15 @ 19:59:16 Permalink Små försök till att bli en bra fotograf Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gratis linser

Såg på en annan blogg att om man länkade ett företag på internet som säljer linser så kan man få ett par gratis, och nu ska vi se om det funkar,m det skulle ju vara skoj om man fick hem ett par, och dessutom roligt att få testa en annan ögonfärg än mina gröna =)

Företaget som håller i denna kampanj är färgadelinser.com, Man måste ha bloggat i minst två månader, och det kan man ju säga att jag gjort med mina snart två ½ år på nacken med två olika bloggar.

Hoppas hoppas

2008-12-14 @ 22:02:06 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mina små försök till att bli en bra fotograf: Levande ljus


Foto: Jag

Tycker nog mest om denna av de bilderna jag tog nyss, av de bilderna jag tog, så blev jag nöjd med sex stycken av dem, så nu har ni 5 till bilder att se fram emot. =)

Förresten, skulle inte bilden ovan se bra ut som header?
2008-12-14 @ 18:12:15 Permalink Små försök till att bli en bra fotograf Kommentarer (4) Trackbacks ()


lekt med ljus

Har nyss fixat och trixat här framför spegeln för att få snygga bilder på mina fina ljus. För att få till den fina bilden jag hade i huvudet fick jag till och med tända många ljus som jag inte har tänt än, bland annat ljuset med ljusstaken som jag fick utav Annika och Håkan i 18 års present fick jag tända, men det kanske var dags. Haha.

Självklart kommer jag visa bilderna snart, ska bara copy righta den och så vidare innan =)
2008-12-14 @ 17:49:03 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemlighetsmakeri

Jag gillar inte alls när folk har små hemliga saker för sig, och framför allt inte när de smsar och frågar konstiga saker som vilken färg som passar in i mitt rum, och sedan när man gett personen tre olika färger så får man inte veta mera?

Kan det vara så att min bästa vän är ute på julklapps handling? Nja, jag vet inte, men någonting är det i alla fall. Hon lämnade inte ens en ledtråd på hennes blogg....

Nu är jag super nyfiken!


Bästaste bästa vän, vad har du i kikarn?
2008-12-12 @ 15:29:39 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tillägg på önskelistan


Skulle jag dessutom få detta häftiga kedjevinställ från coolstuff.se, så skulle jag bli sjukt glad =D
2008-12-11 @ 22:31:46 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Önskelista 2008

Jag vet knappt vad jag önskar mig i julklapp, jag önskade mig ett nytt objektiv och det har jag redan fått i förskott utav pappa, så det är ju avklarat. En kamera väska har jag sagt till mormor att köpa, så får se om det kommer någon sån med tomten senare i december.... Men annars då....

Ja, det mesta är krimkrams, men latte grejerna vore ju guld att få, Jag skulle iaf slippa lägga ut så mycket pengar på att köpa massa lattes ute hela tiden i alla fall. Och IKEA presentkortet skulle uppskattas en hel del då jag har mycket planer för mitt rum =D
2008-12-11 @ 20:40:03 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Itchy daze!

Kommer ni ihåg bandet som jag och Kajsa lärde känna på kryssningen vi var på i november? Fick nyss se på facebook att de ska spela i stan nästa torsdag. Jag och Kajsa var nästan berädda på att åka till någon stad som ligger brevid gävle för att hälsa på dem, men nu behövs det ju inte längre. Så nästa torsdag ser ni oss på Stampen i gamla stan, om nu kajsa vill svara när jag ringer....


Kajsa, Klein och Matihas, som tyvärr har slutat som basist i Itchy daze, men de får väl gå ändå...
2008-12-10 @ 16:44:00 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Onsdag 10 December

Imorgon är det onsdag igen och det känns som om det nyss var fredag, men snart är vi där igen, veckorna verkligen flyger i väg. Vilket känns riktigt skönt eftersom jag gärna vill ha den 28 december här snart så jag kan få åka ner till Daniel.

Men i alla fall, till huvudsaken med detta inlägg. Imorgon ska alla hp 3or till handels anställda förbudet, då vi ska lära oss om våra rättigheter ute i arbetslivet, så vi kan förhandla om löner och liknande. Kommer nog bli intressant, och dessutom trevligt när vi ska få åka på resturang med klassen, hoppas bara att det var god mat, men min lärare sa att det brukade vara det, så vi litar på henne...

Provet idag gick bra förresten, vi skulle fixa till åtta bilder som läraren hade valt ut, hade problem med en och för att få ett MVG var man tvungen att ha alla rätt, så tror det blir ett VG i alla fall =)

Nej men nu vill Selim att jag ska kolla kommentarerna igen för han har skrivit något nytt, han tycker nämligen att det är jätte spännande att jag bloggar och han tycker nog det är hur roligt som helst att lämna roliga kommentarer till mig. Haha
2008-12-09 @ 21:42:45 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Prov

Sitter på webbdesignen just nu, läraren är och leter information om fredagen då vi ska kolla på lucia tåget och liknande, sedan ska vi ha prov i photoshop, jag har inte pluggat men känner ändå att jag kommer klara av det rätt bra, inget MVG kanske som på deskopen men kanske tt VG iaf, det får vi hoppas på i alla fall, vill gärna få det i kursen, dock kommer jag nog åka ner till ett G sedan när jag nästa år ska göra HTML provet, det är inte direkt något jag är bra på.

Men men, ska väl göra något annat medans jag väntar på mitt provkonto så jag kan börja med provet...
2008-12-09 @ 08:50:35 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Desse dasslock och pride horse


Den får jag väl klippa in mig där på ryggen sedan =)
2008-12-08 @ 14:35:33 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Desktop

Sitter i skolan nu på Desktop lektionen, kom hit bara för denna lektion av någon anledning, efter 20 minuter ångrar jag mig redan att jag kom hit, dock var det roligt att få MVG på provet vi hade för två veckor sedan.

Det jobbiga är inte lektionen utan personerna som läser kursen, alltså tektik killarna! De skriker och bara är allmänt jobbiga. Tänk er själva, tre tjejer och resten killar i en klass, jobbigt jobbigt, men  fick iaf mvg på provet 90% rätt =)
2008-12-08 @ 14:00:58 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inte alltid roligt med inställda lektioner

Min svenska lärare ringde nyss (ja vi har gett ut våra nummer till henne då hon ofta är borta från våra lektioner och på så sätt kan vi bli varnade innan lektionen är.) Hon ringde i alla fall för att tala om att svenska lektionen nu på morgonen är inställd då hon mådde lite dåligt och skulle till doktorn, kul tänker jag då som har gått upp halv sju på morgonen, eller rättare sagt dragit upp mig själv halv sju på morgonen för att komma iväg till skolan och så ringer hon, och helt plötsligt har jag två hålltimmar framför mig till halv två i eftermiddag, för er som inte minns så har jag bara fotografisk bild A varannan måndag och idag är det en sådan måndag då jag inte har någon foto lektion. Så roligt för mig då att sitta här nu pigg som en lärka och inte behöver gå iväg till skolan förrens om flera timmar.....
2008-12-08 @ 07:50:39 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


som jag skrev...

... på min bilddagbok...
Han må vara älskad av två (mig och Sandra) och hatad av många, men nu är han tillbaka min lilla vita julgran =D (alltså den lilla vita fluff grejer med lysande röda kulor, för dem som inte förstod)


2008-12-01 @ 21:08:03 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ett år sedan i natt

1991 - 2007

2008-12-01 @ 17:52:52 Permalink Mitt liv Kommentarer (2) Trackbacks ()


skolan

Sitter på svenskan just nu och lyssnar på när läraren pratar om någon ryssk författare från 1800-talet, inte direkt intressant.
Helgen har varit lugn, i lördags var jag och Pappa iväg och handlade de sista inför julen och advent, bland annat var vi på IKEA och handlade gardiner och advents stjärnor till vardagsrummet, mycket bra blev det i alla fall, var hos mormor igår och advents fikade, bror vad där och vi hade trevligt med massa lussebullar och sådant =)

Har väl inte så mycker mera att skriva, ska jobba vidare antar jag....
2008-12-01 @ 09:31:16 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0