Söndag?

Idag har vi haft en lugn dag igen. Blir lätt så dagarna innan löning. Daniel jobbade tidigt pass, alltså 6.30.15.15, vilket resulterade till en ensam morgon.
Började prata med Malin på msn som ville komma över på fika, så vi bestämde att hon och lilla familjen skulle komma över vid fyra, så Daniel skulle hinna diska innan (han hade nämligen lovat igår att han skulle diska efter middagen, så jag skulle slippa, så det höll jag fast i, fast, jag diskade faktiskt hälften så att han inte skulle bli så stressad)
När Daniel kom hem började jag baka blåbärs paj till fikat och en timma senare kom familjen Ottosson. Oliver är för söt och visade oss att han nu mera inte bara kan säga "boobies" utan även "Bajskorv" Så söt denna unge är! Smälter lite varje gång.

De stannade ett tag och vi hade riktigt trevligt, vi kom även överens om att jag och Daniel snart måste komma och hälsa på, undrar vad vi får för kaka då.... Malin lovade något nytt i alla fall, jag skulle kunna tänka mig den där ivita chokladkakan hon bakade i helgen. Haha

Nej, nu är det snart dags för oss att sova igen, Daniel jobbar tidigt och jag har skola.
Sen efter allt det ska vi till Bäckebol för att köpa gardiner etc till lägenheten :D Jag är lycklig!
2010-10-24 @ 22:30:26 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lugn lördagskväll

Sitter i soffan med en filt över mig, det blir som rubriken säger en lugn lördagskväll, Rickard frågade om vi ville med in till Göteborg för party, men pengarna finns inte till och inte kul att åka in och kolla på. Istället sitter Daniel och spelar på sin dator och jag framför tvn, så som det brukar vara vill säga. Bestämde mig för att kolla på min favoritfilm of all times! Nämligen Twilight!
Det var sjukt länge sedan jag såg filmen så det var dags nu. Vill även se Eclipse (tredje filmen) men får vänta tills dvdn kommer ut den 3 december. Lååång väntan, har bara sett filmen annars två gånger på bio.

Mina vänner har även bokat biljetterna hit, så om två veckor kommer Sara och Sandra hit, och redan nästa vecka kommer Kajsa och Christopher. Ingen är nog lyckligare än mig!
Saknat mina vänner något otroligt mycket!

2010-10-23 @ 20:59:36 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Känner mig kreativ

Önskar mig en symaskin i julklapp!
Så att alla vet det :D
2010-10-19 @ 20:48:34 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min karma går upp och ner idag

Dagen började inte så bra idag, efter 5 timmars sömn var det dags att gå upp för att göra ett rest prov som jag hade kvar från när jag var i Schweiz, lagom pigg tog jag mig till skolan och genomförde provet, svarade på allt och hoppas att det gick super bra! När jag kommer fram och ska lämna provet till min lärare ser jag att hon rättar mitt prov från i fredags, ser att jag har massa R över mina uppgifter och allt verkar ha gått super, men sen visar hon mig mitt betyg längst back, hade lyckats med ännu ett VG! :D Precis som jag hoppades på!
Överlycklig gick jag hem och lagade Daniel frukost, han är nämligen kräsen och kan inte äta bara mackor och juice, utan han ska ha gröt, macka och kaffe, dock gör det mig inget, jag tycker om att laga min pojkvän mat, så lite bortskämd är han nog.
Jag hade dock fått för mig att min nästa lektion började 10.35 så jag gick tillbaka till skolan efter ett tag, ringde mormor på vägen och berättade de goda nyheterna om fredagens prov och hon blev överlycklig! Dock när jag kommer fram till skolan så ser jag massa okända människor utanför salen jag ska vara i, jag kollar på schemat som sitter på sal dörren och ser att jag började 11.35, alltså var jag där en hel timma för tidigt! Typiskt! Så jag gick hem igen, och här sitter jag nu och undrar vad jag nu ska hitta på, måste ju dock gå om 30 minter igen.

Undrar jag vad dagen mer har att bjuda på...


Lagom söt bild på mig från min avskedsmiddag hos Jimmy i juli

2010-10-18 @ 10:41:57 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag

Provet tidigare idag gick bra, svarade så klart på allt, men nu ska alt vara rätt också.

Daniel jobbar även idag på kvällen som sagt så sitter här i min ensam het framför Idol. Åt nyss varma äpplen med glass, har längtat hela dagen efter dem, men lovade mig själv att vänta tills idol börja. Men rädda mig själv antagligen med att somna i någon timma på soffan.
Förresten så suger det att sitta hemma själv på en fredag, vill ha hit mina vänner!

På tal om mina vänner, hemma i Stockholm har det snöat under dagen.  Hoppas snön håller sig borta ett tag till här på västkusten, framför allt eftersom min vinterjacka fortfarande är hemma i Stockholm, behöver åka hem och hämta den, plus lite annat...
2010-10-15 @ 20:42:30 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdagen

Det har varit en lugn dag idag. Sov länge och lagade min pojkvän gröt till frukost.
Daniel jobbar fortfarande, han har sen dag idag så han kommer hem vid 12 i natt.
Tills dess får jag plugga på min bokföring, har prov imorgon. Fick Vg på det senaste företags ekonomi provet och vill gärna fortsätta att köra på det racet, så satsar självklart på minst VG, under hela gymnasiet var jag en VG tjej och vill gärna fortsätta med det.

Jag har även hunnit laga mat och fläskat framför tvn.
Middagen blev super god (fläskkarré, pasta och franska örter kleg). Just nu sitter jag och fläskar framför tvn igen, lyxfällan är igång. Det måste ses! Riktigt intressant att se hur folk kan klanta till sig. Det får i alla fall mig avskräckt från att ta blankolån och liknande. Jag vill ha stenkoll på ekonomin och lika så Daniel. Så det är tryggt!

Nej nu ska jag fortsätta kolla på tv, och sen plugga igen så klart. Måste lära mig bokslutet!

*Håll tummarna nu att jag får VG på provet*
2010-10-14 @ 21:32:17 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Selim är i farten igen!

2010-10-14 @ 19:35:18 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ingen är nog lyckligare än jag!

Fick tidigare idag veta att både Sandra och Sara har lyckats få ledigt helgen vecka 44, så då kommer dem komma till mig! :D Och helgen innan kommer förhoppningsvis Kajsa och hälsar på! Saknar mina vänner något otroligt, och framför allt Kajsa som jag knappt träffade alls sist jag var hemma, hon hade massa föreläsningar och sånt och vi hann aldrig tajma någon date, tråkigt nog.
Har dock inte fått ett klart svar från henne, men hon och Christopher har i alla fall diskuterat att komma ner till framsidan då.

Gäller att hålla tummarna!

2010-10-14 @ 17:06:05 Permalink Mitt liv Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ellos home

Sitter och surfar runt på internet. Kom in på Ellos home sidan och hittade massa söta jul saker som jag vill ha. Flera gardiner, kuddar och prydnadstomtar för 1900... Sen finns det säkert någon rabattkod någonstans på ellos, det finns det alltid.

Jag vill ha pengar och handla jul grejer!


2010-10-12 @ 23:21:56 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemma hela dagen

Sitter hemma vid "köksbordet" och pluggade nyss lite bokföring, det går lite smått frammåt, men Sten kom på besök så det blev lite prat istället för pluggande. Men det är trevligt det också. Bokföring är inte lite trevligt...


Lagom intresserad Desse

2010-10-11 @ 16:46:05 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Luftrensade blomma

I måndags hade vi familjen Hellner Ottosson på besök, alltså Daniels syster med familj. Snälla som de är kom de både med blomma, kruka OCH ett presentkort på blommor. Jag blev överlycklig och ville genast iväg och handla. Dock var det lite svårare att få med Daniel till affären, men idag fick jag med honom efter att Annika och Håkan hade varit på fika.
Vi åkte till Kungälv garden center, hittade massa blommor som jag ville ha, men vi enades om en stor blomma istället för flera små. Dessutom så renar tydligen denna blomma luften såg jag sen när vi kom hem.
Dock hade vi ett litet problem, vi hade ingen sån stor kruka, men som tur var så hade Malin en större kruka ståendes som hon inte visste vad hon skulle göra av, så den fick vi låna hem. Så nu står min nya fina blomma på tv bänken och renar min luft.


2010-10-10 @ 21:11:23 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Yes please!



349 kronor  Nelly.se                            369 kronor Nelly.se

399 kronor H&M - 299 kronor H&M - 399 kronor H&M
2010-10-10 @ 18:26:31 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


7 Oktober

Idag är det en lång och seg dag. Hade lektion från 8.15 - 10.30 och sen har jag hela dagen fri. Borde dock städa, eller ja, plocka upp och dammsuga lite. Borde plugga lite bokföring också. Ligger rätt mycket efter i skolan. Men börjar fixa dubbel bokföringen nu i alla fall.

Just nu försöker jag få hit mina vänner till imorgon! Sandra är sugen på en spontantripp och jag tycker att de ska komma till mig över helgen. Skulle vara mysigt. Vi hade kunnat gå till Göteborgs kex och handlat massa billiga kakor, gå på krogen som ligger nästintill vägg i vägg med vår lägenhet och massa annat mys!
Gäller bara att övertyga dem att det är värt det! :D


Under tiden medan jag försöker övertala dem så äter jag på mina stora svenska äpplen. De var sjukt sura dock!

2010-10-07 @ 13:51:13 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Idag blir det självstudier

Chefen ringde för 20 minuter sedan, jag behövs idag på Hemtex, mitt under min Företagsekonomi lektion. Skulle kunna gå 20 minuter på lektionen och sen gå till jobbet, men det känns väldigt onödigt.
Det tråkiga är ju det att vi idag antagligen får tillbaka provet som jag skrev i fredags, vilket jag gärna vill ha. Men just nu är pengarna väldigt viktiga så jag får priotera jobb istället för skola.

Så det är tur att jag inte börjar förrän 13.00 så jag hinner både plugga, fixa mig och laga lunch innan jag ska iväg :)
2010-10-05 @ 08:40:36 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Schweiz dag två (22 September)

Denna dag blev det en tidig uppgång, redan vid åtta ringde klockan och det var bara att ställa sig i duschen och bli pigg.  På övervåningen väntade det frukost, fransk frukost, det serverades croissanter i massor med god mirabelle marmelad och färskpressad ljus.
Sen bar det av till Genevé med tåget för mig och Rasmus, vi fick nämligen varsit tågpass av mina kusiners pappa så vi kunde åka hur vi ville i hela Schweiz med tåg. Super smidigt, tog lite över en timma med snabbtåg till Genevé. Det var en oroligt mysig stad, den stora fontänen var häftig och vi åt en sjukt god lunch (innan klockan 14 denna gång :P) Svårt dock att förstå menyn resturangen hade, allt stod ju på franska. Vi satt ute på en uteservering och hade ca 25 grader varmt, att ta med jackan var en dum idé av mig, den fick jag släpa på hela dagen.
Vi gick i alla fall runt i Genevé, köpte lite souvinirer och sånt, sen när vi kände oss klara med Genevé tog vi nästa tåg till Lausanne, stor studentstad i Schweiz. Dock var det bara uppförsbackar och när det väl gick neråt så gick det alldeles för mycket neråt så man fick massa ont i fötterna för man fick streta emot så mycket.
Det var menningen att vi därefter skulle fortsätta till Montreux, men vi var alldeles för trötta så vi tog tåget hem igen stället. väl hemma väntade Rasmus pappa vid tåget och körde hem oss.

Hemma väntade middag, vin, datorn och Biljerd spelandet igen!

Bilder från dag två


Här var det faktiskt menningen att jag skulle ta kort på den stora Rolex skylen, men det misslyckades, dock fanns Rolex över allt i Genevé


Sightsing tog som körde folk runt i Genevé, dock hoppade vi denna attraktion

Lunch ute i solen, med lokaltvin dessutom.
JUSTE! En sak har jag glömt att berätta! Vi beställde in varsin maträtt och ett varsit glas vin, men till detta fick vi även en flaska vatten (som ni ser i bakrunden på bilden) vi bad alltså inte ens om något vatten utan det var något som de bara gav oss. Det sjuka med det hela var det att när vi sen skulle betala så var vinet flera franc biligare än vattnet, tror vi betalade 50 kronor föt det där vattnet, och högst 30 kronor för båda vinglasen!

En glad kusin ute i den varma solen som vi nu saknar i kalla Sverige


Den stora fontänen som tydligen är väldigt känd.

Efter en tågresa till på 30 minuter och många uppförsbackar kom vi till en fin utsiktsplats i lausanne

2010-10-04 @ 14:15:44 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Schweiz dag ett (21 September)

Dagen började ju lite så där som jag mmsade in till bloggen om. Min kusin Ludvig hade försovit sig, så mina kusiner kom lite för sent till Arlanda, men vi hann med planet och som tur var låg starbucks precis vid gaten så det var nära.

Flygtiden gick sjukt fort, helt plötsligt såg vi alperna och det var dags att landa i soliga Genevé, väskorna fick vi fort och vi mötte mina kusiners pappa utanför tullarna, in med allt i bilen och sedan en 1 timmes bilresa till Neuchâtel där vi skulle bo. Men vi blev inte långvariga i huset, bara lämna väskorna, kollade runt och sen direkt in i bilen igen för att åka till ett köpcenter för att äta lunch och handla lite mat inför veckan. Dock fick vi veta att alla resturanger stänger efter 14 i Schweiz för då är lunchen slut, sen öppnar de igen tills det är dags för middag, men vi lyckades i alla fall få tag i en ost paj med sallad, (klockan var alltså 14.10 när vi kom fram)
Efter lunchen skulle vi gå ner till Coop för att handla, jag ville mest kolla på alla viner i matbutiken, men blev snabbt uttråkad av allt, så jag och min andre kusin Rasmus gick upp till H&M för att köpa mig ett par solglasögon, de jag hittade var nersatta till 5 franc (en franc = 7 kronor ungefär) och sen uppstod det lite problem i kassan, jag tog fram mitt H&M kort, eftersom jag inte visste om det fungerade i detta land, men grejen var den att tjejen i kassan inte kunde någon engelska, utan bara franska, och min kusin har en knackig skol franska, så det fungerade inte så med språket, men det hela slutade i alla fall med att jag fick personal rabatt, så tror jag fick glasögonen för 3 franc till slut.

Efter köp centrumet bar det av hem igen med all mat, och lika fort iväg igen med bilen till en utsiktsplats för att kolla på bergen, dock var det alldeles för dimmit för att se de stora bergen så det fick bli en kaffe istället.

Sen åkte vi hem igen och började med maten, super god ost fondue.

Och ja, där slutar väl dag ett skulle jag väl säga, eller ja, vi var sen hemma, jag satt väl mest vid datorn och drack vin, medan mina två kusiner spelade biljard tills det var lägg dags.

Bilder från dag ett


Solnedgång mot bergen


Jag - Rasmus - Ludvig
Vet att jag hade lagt upp en liknande bild tidigare.

Neuchâtel

2010-10-03 @ 23:02:49 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lindex pink collection




Yes please!

2010-10-03 @ 20:59:01 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


först ut; Bilder på lägenheten!


Vår blivande tv vägg, vi saknar lite grejer för att den ska bli klar, men imorgon är det tänkt att det ska bli mer klart.
Bilden är tagen vid sängen

Vår fina bäddsoffa och vårt proviciroska soffbord, det ska också bytas ut imorgon

Vår lilla säng hörna. Ska få dit en byrå brevid sängen också är det tänk, även det imorgon
Bilden är tagen från Daniels dator hörna

Matbordet och Daniels dator hörna
Bilden är tagen från Sängen

Och så in i badrummet, dusch hörnan

Och toalett delen

halva köket, och dörren som syns lite är badrumsdörren
Bilden är tagen från hallen

Andra delen av köket, litet och enkelt
Bilden är tagen från hallen

Och här har vi få till sist hallen.
Bilden är tagen från soffan



Som ni märker är det en hel del mer som ska fixas, mycket skräp ligger liggandes också, men det försvinner förhoppningsvis imorgon det också, vi har nämligen haft lite problem med att hitta sopprummet i huset, men träffade på ett par söta grannar idag nere i tvättstugan som berättade.
De möblerna som saknar, alltså tv bänken, soffbordet och byrån har Malin hemma hos sig, men hon har varit nere i Skåne hela helgen och vi hittade inte förråds nyckeln, så vi fick vänta lite, men så fort vi får de möblerna så är det mesta klart, och vi kan packa upp alla små saker också...

Vad tycker ni om vår lilla lägenhet?
2010-10-03 @ 18:19:56 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sitter i min och daniels alldeles egna läg...

1285969526613 (MMS)

Sitter i min och daniels alldeles egna lägenhet med rickard. Massa ljus, vin och mysig musik. Älskar sambo livet!

2010-10-01 @ 22:59:34 Permalink Mitt liv Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0